Velomanai.lt

Dviračių mėgėjų klubo forumas

Dabar yra 2010-09-08 22:28

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 3330 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 222  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Noriu pirkti dviratį
StandartinėParašytas: 2009-04-04 21:50 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo avataras

Vardas, Pavardė: Darius Pekarskas
Cituoju save:
Darysp rašė:
Komentuoju rėmus, nes daugiau viskas vienoda pas visus gamintojus.

Tai yra pagrindinis skirtumas tarp gamintojų. Daugiau dviračiai skiriasi, tipais, klase ir panaudotais (ne savo gamybos) komponentais.
Mr.Mantas rašė:
Kas del remu formu ir imantrybiu, mano isitikinimu, remas turi atlikti pagrindine funkcija - neluzt, islaikyti nepakitusia geometrija ir ergonomika.

Be komentarų :) Šią pagrindinę funkciją atlieka visi rėmai, Panther, Stinger ir t. t. Šiuo atveju geriausias variantas plieninis karovnikas.
Mr.Mantas rašė:
Labai norint galima ir karbonini ar titanini rema sulauzyti, nesvarbu kokios ten jo formu imantrybes ar technologijos panaudotos.

Pabandyk :D
Mr.Mantas rašė:
As nesuabsoliutinciau ir neiskelciau remo reiksmes vaziavimo kokybei i patogumui.

O koks dar gali būti skirtumas tarp skirtingų brandų, bet vienodos klasės ir lygio dviračių :?:

Aš pasikartosiu: aš tikrai nenoriu sumenkinti Focus brando. Kiekvienam dviratininkui geriausias jo dviratis (ypač tik ką nusipirktas). Tiesiog lyginu skirtingus brand'us ir puikiai suprantu, kad lietuvoje mažai žmonių yra pasiruošę sumokėti už Trek'ą 3200 Lt, kai gali nusipirkti tokį patį Focus už 2100 Lt.

P. S. Nemaloni smulkmena: vežiojant mano exFocusą ant automobilio stogo, buvo labai bjauriai pažeistas FOCUS lipdukas. Tai niekada neatsitinko su mano Trek'ais, nes jie yra dažyti (ir labai kokybiškai).

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-04-04 23:43 
Atsijungęs

Vardas, Pavardė: Mantas S
ne na viskas parduodu Focus Crater Lake M dydzio, nes lipdukai jo nerimti!... :D
OK, sunkiai sekasi taip rasinejantis diskutuoti, nes daug visokiu nesusikalbejimu atsiranda.
As nei uz, nei pries Fokusus ar kitas kompanijas. Man jis pasirode optimalus variantas is rimto gamintojo.
Mano patirtis su motociklais didesne nei su dviraciais, o juose imantrybiu ir subtilybiu N kartu daugiau nei dviraciuose
ir galiu pasakyti nesvarbu su kokiu dabartiniu motociklu vaziuoji honda, yama ar suzu visi jie vaziuoja, valdosi puikiai ir yra patikimi.
prie ko vedu... siais laikais stambus gamintojai investuojantis i tyrimus ir kokybes kontrole sukuria patikimas ir geras
dvirates transporto priemones ir pastoviai jas tobulina bei testuoja.
Todel negalima "plesyti maikiu", kad TA firma super, ANA normali, o ŠI visiskas slamstas, globalizacija....

Pavazinesiu sia vasara tada pasakysiu ar geras tas "Pokstas" ar ne ;)

O siaip as visad atviras testams, pvz apsikeiciam dviraciais ir lekiam pasivazineti ;)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-04-04 23:51 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Ne per mazas m?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-04-05 00:25 
Atsijungęs

as 184 cm
siaip ir m ir L tinka
bet L ant ribos
vakar meginau ir m ir L
L rieda geriau, M vietos nuo remo iki paslepsniu daugiau ;)

Koks tavo ugis?
Kiek zinau tavo Fokusas L

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-04-05 00:52 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo avataras

Mr.Mantas rašė:
ne na viskas parduodu Focus Crater Lake M dydzio, nes lipdukai jo nerimti!... :D
OK, sunkiai sekasi taip rasinejantis diskutuoti, nes daug visokiu nesusikalbejimu atsiranda.

Gerbiamasis motociklu žinove, čia yra dviratininkų forumas ir mums vienodai, kaip važiuoja Honda ar Suzuki. Dviračiai deja važiuoja naudodami žmogaus raumenų jėgą ir tai yra visai kas kita. Yra svarbus kiekvienas šimtas gramų, kiekvienas lengviau riedantis guolis ir t. t. Kiek suprantu, gerbiamasis, nusipirkote pirmą rimtą dviratį, tai galėsim ginčytis, kai bus didesnė patirtis pas patį. Aš per savo rankas esu praleidęs laaabai daug dviračių (tame tarpe ir Focus), rėmų, žinau jų surinkimo įpatumus, ne vieną pats esu surinkęs, viską esu svėręs ir t. t. Todėl manau ginčytis čia beprasmiška.

Taip pat noriu paprašyti parodyti, kur aš esu peikęs ar niekinęs Focus, o tuo labiau "plėšęs maikę", kad TA firma super, ANA normali, o ŠI visiskas slamstas.

Niekas tamstai dviračio parduot nesiūlo, o tuo labiau nesako, kad tai šlamštas ir t. t. O nesusikalbėjimus, tamsta, sukuri pats. Prašyčiau elementaraus mandagumo forume, gerbiamasis.

Bet kuriuo atveju PEACE :smt006 ir į šitą diskusiją aš daugiau nesileisiu. Kam įdomu į PM.

P. S. tavo ūgiui M yra per mažas, įvertinus, kad Focusai yra dar ir trumpoki. Tavo ūgiui TT reikėtų bent 60 cm, o pas M yra 58 cm. Deja tie 2 cm pakeičia iš esmės rėmo plotą ir jo dydį, bei važiavimo ir valdymo patogumą.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-04-05 01:27 
Atsijungęs

Dekui uz patarima Dariau.
Peace.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-04-05 02:01 
Atsijungęs

Ačiū organizatoriui :wink:
lauksiu dabar dviratuko 8) prieš važiuojant netikėjom, kad bus nupirkta dvigubai daugiau, nei užsirašė :smt041

Mr.Mantas, tai gal sumesk nuotraukas į kokią picasą, gal lengviau bus :roll:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-04-05 02:16 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Mr.Mantas rašė:
Kas del remu formu ir imantrybiu, mano isitikinimu, remas turi atlikti pagrindine funkcija -
neluzt, islaikyti nepakitusia geometrija ir ergonomika.
Jei lenkiski remai atlaiko eksploatacija, tai del vokisku man net abejoniu nekyla.
Labai norint galima ir karbonini ar titanini rema sulauzyti, nesvarbu kokios ten jo formu imantrybes ar technologijos panaudotos.
As nesuabsoliutinciau ir neiskelciau remo reiksmes vaziavimo kokybei i patogumui.

Rėmas - pats svarbiausias dalykas, nes viskas aplink jį ir sukasi. tai lyg dviračio esmė, centras.
sulaužyti gali, jei netinkamai naudosi, bet iš esmės, paimk gerą plaktuką ir pamėgink sudaužyti karboninį rėmą ;)

iš dalie Darysp teisus. Focus dabar yra įėjimo į rinką stadijoje, kurioje siūlo kokybišką ir nebrangią produkciją. nuo paprastų mėgėjų su blue ridge iki profesionalų su raven pro ar variado expert. taip pat ir į profesionalų dviračių sportą (kaip Milram komanda).
anksčiau ar vėliau jų kainos turės pakilti. bijau vieno dalyko, kad Focus, susikūręs brandą, paprastiems mirtingiesiems už tą pačią kainą jau nebesiūlys išskirtinai geros komplektacijos dviračių. tokią tikmybę sumažina kol kas tik tai, kad jie atrodo neinvestuoja į tyrimus. pvz., pilnos amortizacijos dviračiai su tradicinėm horst-link pakabom, 5 metų senumo NRS sistemom, meridos 96 (aišku, ir ji ne pati ją sugalvojus), nebent First gali nustebinti tuo, kad shock tvirtinamas virš TT, na bet čia karbonas, nieko baltno. be to, įtariu, jok rocer arm'ai pritvirtinti prie rėmo be guolių, laikosi tik ant įvorės. maga man jį reiliai pamatyti ir bent jau išbandyti. nesakau, kad sistemos blogos, bet ir nieko įspūdingo (tendencingai mieliau patį dėvėtą NRS susirasčiau. dar ir lengvesni jie).
Taip pat įtariu, kad ir karboną ne patys jie su.ka. Dabar, kai gamyba karboninių rėmų yra automatizuota, nesunku kažkur kažką nusipirkti.

Paskutinį kartą redagavo Aurimas.J 2009-04-05 03:15. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-04-05 02:40 
Atsijungęs

Foto persiunciau vienam is siandienos akcijos dalyviu, kuris zadejo jas i foruma ikelt.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-04-05 10:43 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Vardas, Pavardė: S.L.
Respects mano bratanui Katanui :smt023 . Lauksim dviračių Marijampolėj ir lėksim pasibklaškyti. Sofort :lol:
P.S. Beje, žinovai, sakykit,ar iš parduotuvės galima iškart prasidrėkst, ar dar reikia ką nors paruošti, suvaržyti,patepti ir t.t...?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-04-05 10:44 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo avataras

Normalus pardavėjas visada dviratį pilnai paruoš važiavimui ir dar paprašys, kad po pirmo 100 km užlėktumėt patikrinti ir perreguliuoti sistemas, ratus ir t. t.

Lauksim nuotraukų - laaabai įdomu :wink:

Paskutinį kartą redagavo Darysp 2009-04-05 10:46. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-04-05 10:46 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Banginis rašė:
Respects mano bratanui Katanui :smt023 . Lauksim dviračių Marijampolėj ir lėksim pasibklaškyti. Sofort :lol:
P.S. Beje, žinovai, sakykit,ar iš parduotuvės galima iškart prasidrėkst, ar dar reikia ką nors paruošti, suvaržyti,patepti ir t.t...?

As bent jau pries vaziuodamas tai pasitikrinau ar visi mazgai uzversti, ar niekas nekliba ir siap gerai laikos, padangas dasipuciau, nes is parduotuves minkstokos buvo.
Ps. Su kuo geriausia dvirati sutepineti pries kasdienini vaziavima as naudoju wd40, bet gal nera gerai jis?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-04-05 10:53 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo avataras

Tu ką kasdien tepi su WD40 :shock: :?:
WD40 yra ne tepalas, o plaunantis ir tirpdantis skystis. Jei su juo "tepi" grandinę, tai jai bus CHANA po 800 km (daug kartų esu matęs grandines, mirusias po 800 km). Naudok grandinei spec. tepalą (tada jos tarnauja daug tūkst. kilometrų). Daugiau aš nematau, ką pas rimtą dviratį kasdien galima tepti. Nuvalyti šakės "stanchion'us" ir viskas. Profilaktiniai aptarnavimai (šakės, stebulių ir t. t.) tai yra labai svarbu ir juos turi atlikti išmanantis žmogus. Tada dviratis tarnaus ilgai.

Nenaudokit WD40 tepimams. Jis tinka žiemos metu paruošti dviratį sunkesnėms važiavimo sąlygoms, taip pat pagerinti galinio simplexo darbą, kai jis būna labai apsiteršęs. Tepimui naudokit specialų tepalą. Grandinei vienas iš geresnių variantų yra Finish Line produktai.

Paskutinį kartą redagavo Darysp 2009-04-05 11:03. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-04-05 10:57 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Darysp rašė:
Tu ką kasdien tepi su WD40?

Ne :D as tik issireiskiau taip. As kazkur kas pora saviciu tepu.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-04-05 10:57 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Vardas, Pavardė: S.L.
TOMAZZ rašė:
Banginis rašė:

As bent jau pries vaziuodamas tai pasitikrinau ar visi mazgai uzversti, ar niekas nekliba ir siap gerai laikos, padangas dasipuciau, nes is parduotuves minkstokos buvo.
Ps. Su kuo geriausia dvirati sutepineti pries kasdienini vaziavima as naudoju wd40, bet gal nera gerai jis?

WD ne tepalas!!!

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 3330 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 222  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 5 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: