Velomanai.lt

Dviračių mėgėjų klubo forumas

Dabar yra 2010-09-09 16:56

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 3330 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 218, 219, 220, 221, 222  Kitas
Autorių Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Noriu pirkti dviratį
StandartinėParašytas: 2010-07-28 10:33 
Atsijungęs

Sashiukas rašė:
Apie specialized nieko negaliu pasakyt - man tai labai mažai pažystama firma, o Kelly's kiek žinau yra alternatyva focusui blue ridge su kiek prastesne komplektacija :)

Supratau, dėkui.

Ekstremalas.lt rašė:
lgai skaitinėjęs nuomones/patarimus/atsiliepimus, ne per seniausiai įsigijau Specialized Sirrus ir labai džiaugiuosi savo pasirinkimu. Puikus dviratis (važinėjant plentu). :) Kol kas jokių pakeitimų jam nedariau, tad komplektacijoje buvusios siauros padangos žvyrkelyje priverčia dviratį "paplaukioti", bet kadangi į tokius kelius stengiuosi nelįsti, tai man tai nėra aktualu. Žodžiu, esu dėkingas tiems, kas parekomendavo šį daiktą, nes jis tikrai labai vertas dėmesio. Manau, neprašoviau nepasirinkęs Giant CRS 3.

Dėkoju už atsakymą. Deja, bet Specialized tenka braukti iš "wishlist'o". Dviratis Tau neturi M dydžių nė vieno mano norimo modelio ir turės tik kitų metų pavasarį :?

Paskutinį kartą redagavo ElvisK 2010-07-28 19:29. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010-07-28 11:10 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Vardas, Pavardė: Zygfrid
Esant ugiui 178 cm. Specialized: Sirrus, Crosstrail rekomenduoja L dydi; Hardrock, Rockhopper M-L (17-19).
ps: nebutina cituoti postu
pss: DT negamina Specialized dviraciu, ir seip turint interneta galima isigyti dvirati neiseinant is namu :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010-07-28 13:10 
Atsijungęs

Dėkoju už informaciją. O gal galima kokią nors nuorodą į interneto šaltinį? Nes Dviratis Tau kaip tik dabar turi Specialized Cross Trail Sport (L dydžio), kuris man žiauriai patiko, bet pardavėjų nuomone, man reikia M.

Paskutinį kartą redagavo Kestis 2010-07-28 13:12. Iš viso redaguota 1 kartą.
ištrinta citata, gavo paskaityti taisykles

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010-07-28 13:30 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Specialized rekomenduojami dydziai (.pdf formatas):
http://www.velocity.nnov.ru/?id=6117

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010-07-28 13:37 
Atsijungęs

Zygfridai, Dėkoju.
Peržiūrėjau šiandien būrį dviračių, tai labiausiai patiko Giant Roam 2 ir Specialized Cross Trail sport. Merida ir Focus, kažkaip nelipo, nors tu ką.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010-07-28 18:05 
Atsijungęs

Vardas, Pavardė: Tomas
Net susimąsčiau: mano ūgis 184-185 cm, o ant L dydžio jaučiuosi visiškai komfortabiliai ir nemanau, kad reikėtų kažko didesnio. Gal ta lentelė daugiau preliminarius paskaičiavimus duoda, nes juk tikrai ne vien nuo ūgio viskas priklauso...

Paskutinį kartą redagavo Kestis 2010-07-29 09:44. Iš viso redaguota 1 kartą.
ištrinta citata

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010-07-28 19:09 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo avataras

Būtent. Lemia visos kūno proporcijos, bet labiausiai - vidinis kojos ilgis.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010-07-28 22:03 
Atsijungęs

Dėkoju visiems už komentarus.
Įsigijau Specialized Crosstrail Sport. Dydis L, kuris man kaip tik, tiek pagal vidinės kojos ilgį, tiek pagal patogumą važiuojant.
Pirmas įspūdis - daugiau nei teigiamas. :!:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010-07-29 00:12 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Vardas, Pavardė: Aleksandras V.
Na, sveikinu įsigijus naują dviratį ;) Nežinau kodėl, bet man kažkaip nepriimtina Specialized'o geometrija :?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010-07-29 12:54 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Jei kalbeti apie geometrija reikia nagrineti konkretu modeli.
Man asmeniskai Specialized remai visu pirma grazus, pakankamai lengvi ir subjektyviai vertinant labai patogus.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010-07-31 02:08 
Atsijungęs

Vardas, Pavardė: Andrius
Sveiki,
Tai gi kaip ir daugelis šioje temoje - ieškau dviračio.
Trumpai apie save:
Ugis: 200cm Svoris: ~145kg
Važinėjimo patirtis: Seniai seniai su desna, ne taip seniai kinietiškais ar taivanietiškais maketais. Pastaruoju metu su neaiškios kilmės dviračiu(tikėtina irgi taivanietišku maketu kokiu) ant kurio užrašyta "Matrix" :)
Kur daugiausiai būtų naudojamas dviratis: Lietuviškos būklės asfaltuotais keliais(daugiausiai Kauno mieste), žvyrkeliai, bekelės, purvynai - nemanau, kad tokiais bus važinėjama. Miško keliukai - tik geru oru ir tikrai ne ilgom distancijom. Daugiausiai važinėjama būtų į darbą ir atgal(į vieną pusę - ~10km), kartais ir kiek toliau(nors nemanau, kad priaugsiu iki to, kad leisiuosi į žygius po šimtą ar daugiau kilometrų į dieną - nors ką gali žinoti).
Kam teikiu prioritetą: Kokybei, patogumui(vienas iš motyvų kuris paskatino ieškoti kito dviračio tai esančio nepatogumas), riedėjimui. Nors kaip suprantu su manuoju biudžetu(jis žemiau) visą tai gausiu(na nebent užsimanyčiau kažkokių "navarotų")
Biudžetas: Būt gerai neviršyti poros tūkstančių lietuviškų pinigų(kita vertus - jei kokie 300-400 pinigų duotų kažką labai naudingo - galima būtų ir pridėti).
Kiek skaitinėjau - man kaip ir tinka visai Focus Blue Ridge - http://www.dviratistau.lt/prod.php?cat_ ... rod_id=931, bet pats prekinis ženklas nelabai aktualus
Na, o ką manot Jūs? Gal yra čia koks vienas kitas žmogus su panašiu ūgiu ir mase?
Ačiū už atsakymus.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010-08-06 13:07 
Atsijungęs

Vardas, Pavardė: Giedrius
Matyt sunkų klausimą uždavei, kad nieks atsakymo nežino :roll:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010-08-06 14:58 
Atsijungęs

Vardas, Pavardė: Andrius
Visai gali būti :)
Bet po truputį ir pats galvoju, kad vis gi Blue Ridge būtų geras variantas. Rėmas manau pajėgus atlaikyti ir didesnę masę, o dvigubi ar net daugiasieniai ratlankiai irgi manau, kad atlaikytų normaliai...
Dabar daugiausiai galvoju ar verta būtų imti ne Blue Ridge, o Lost Lagoon. Kainų skirtumas apie 500-600 litų. Jei esminis skirtumas tai šiek tiek aukštesnės klasės detalės tai tada gal ir neverta :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010-08-06 15:02 
Atsijungęs

Sveiki,

Jau visą vasarą planuoju pirkti dviratį ir kol vasara dar nesibaigė, nusprendžiau, kad reikia suimti piniginę į rankas ir pagaliau įsigyti dviratį. Mano ūgis - 184 cm, svoris - 88 kg, ir pagrindinė dviračio paskirtis: miesto dviratis su lyriniais nukrypimais :D , t.y. važiuoti mieste į darbą (apie 15-20 km per dieną), kiek tai į parduotuvę ir laisvalaikio pasivažinėjimai.

Šiuo metu esu apsistojęs tarp šių 21 colio modelių:

Herkules Trekking A24 28 V-TK
http://www.dviraciai.lt/?page=item&id=743

ir Kross Trans Alp
http://www.dviraciai.lt/?page=item&id=679

Kas man atrodo svarbu - lempos (kad keturračiai eismo dalyviai pastebėtų), bagažinė ( bei purvasaugiai (kad per lietų važiuojant nugara nedžiūgautų) :P

Norėčiau išgirsti jūsų nuomonę dėl šių dviračių ar pasiūlymų dėl kitų panašių mano poreikius atitinkančių dviračių modelių. Piniginės storis yra iki 1 100 LTL ;)

Būčiau dėkingas už greitą atsakymą.

Andrius

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2010-08-07 11:27 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo avataras

Man asmeniškai labiau patinka Herkules, nors abu dviračiai labai panašūs ir skirtumai menki. Grynam miesto dviračiui apsauga nuo grandinės, kojelė ir kt. yra privalumai. Visi jie gan sunkūs. Geras variantas būtų rasti tokį patį be amortizuojančios priekinės šakės, iš kurios maža naudos, bet papildomas svoris. Su tokiu dviračiu gali ir turistauti.
Pasižiūrėk tinkamą rėmo dydį renkantis. Amortizuojanti balno iškyša išklimba per intensyvų sezoną, pasikeisi į kitą.

Kai sumanysi važinėti greičiau ir sportiškiau, dairykis iš principo kitos paskirties dviračio.

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 3330 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 218, 219, 220, 221, 222  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: wincentas ir 5 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: