Velomanai.lt

Dviračių mėgėjų klubo forumas

Dabar yra 2024-03-28 11:47

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 3 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Senas plentinukas Massi
StandartinėParašytas: 2017-07-08 01:38 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2012-06-02 19:34
Pranešimai: 4
Sveiki, nesu labai pažengęs dviračių srityje, todėl norėčiau paklausti patarimo išmanančių - ar ko nors vertas mano turimas plentinukas?

Suprantu, kad tai nėra senukų lygio šiukšlė, tačiau domina daugmaž reali vertė - ar apsimoka investuoti, restauruoti ir naudoti, ar geriau atiduoti?

Investuoti galiu iki 200 eur.

Taigi, kiek domėjausi ir ieškojau google, pats dviračio rėmas yra aliuminis "Massi" ispaniškas rėmas iš 1990ųjų. Priekyje stovi carboninė Peugeot šakė, bet apie ją jokios info neturiu.

Bendras dviračio svoris be spynos 11.2Kg
Rėmo dydžio tikslaus nežinau bet man 183cm labai patogus.

Pavarų sistema Shimano 105 iš maždaug 2004 metų. Pavaros priekyje, gale, vairo rankenos, stabdžiai viskas 105.

Visa kita net aš suprantu, kad vertėtų keisti - padangos plikos, sėdynė plyšus. Ratlankiai Mach1 ultralight, bet manau verta investuoti i naujus...

Nuotraukos adresu:
http://imgur.com/a/M18St


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Senas plentinukas Massi
StandartinėParašytas: 2017-07-08 18:01 
Atsijungęs
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2013-06-13 07:57
Pranešimai: 172
Miestas: Kaunas
Vardas, Pavardė: Egidijus Meištas
Sveikas! O plentinukas visai nieko :) O ką su juo daryti, tai priklauso nuo tamstos.

Vienaip ar kitaip, pirmiausia patarčiau neskubėti leisti pinigų, juo labiau, kad dviratis važiuoja toks, koks yra dabar. Todėl įsitikink, jog rėmo dydis tau gerai tinka :!: Ir važiavimo plentiniu dviračiu ypatumai tau patinka/priimtini. Čia yra patys svarbiausi dalykai. Jeigu kažkuris iš šitų punktų negerai, tuomet dviratį į skelbimus ir tau ramiau, ir kažkas apsidžiaugs radęs materijos naujam projektėliui. Jeigu šitoj vietoj viskas OK, tada šnekam toliau.

Gerai apžiūrėk rėmą, bei šakę. Ar nesulinkęs, netrūkęs ir ar gali lengvai pavažiuoti be rankų. Pasimatuok grandinės išsitampymą, gali būti, kad jau labai senai laikas keisti, jeigu virš 1mm, tai tuomet reiktų įvertinti, jog reikės naujos grandinės, galinių žvaigždžių kasetės, bei priekinių žvaigždžių (šitos nėra iš pigių).

Shimano 105 yra puiki grupė, veikia nuostabiai, netgi senesnės versijos už tavąją būtų puikus daiktas. Siūlyčiau nekeisti nieko, ant ko yra 105 užrašas ;) išvalyk, sutepk, pareguliuok (jei reikia) ir važinėk. Ratlankius reikia keisti tada, kai stabdymo paviršius išdyla (sienelės storis pasiekia kritinę ribą), jeigu šitoj vietoj viskas gerai, prie ratų siūlyčiau nelysti, nes bus brangi ir neypatingai naudinga investicija.

Kokybiniu požiūriu, geriausia būtų investuoti į geras padangas (pvz.: schwalbe one, schwalbe lugano, michelin, vittoria ar panašias), gerai riedančios padangos padaro stebuklus! Toliau reiktų įsistatyti kokybiškas, minkštesnes stabdžių kaladėles - mažiau ėsis ratlankis, stabdžiai veiks tyliau ir kur kas efektyviau. Jeigu vis dar naudoji tuos pedalus, kurie matosi nuotraukoje, tai kuo greičiau išmesi juos ir pakeisi žmoniškais, tuo bus geriau ;) Dar labai naudingas dalykas ir vienas iš pačių geriausių dalykų, tai būtų stebulių profilaktika. Tiesiog reiktų išardyti, išvalyti seną tepalą, apžiūrėti guolius, bei konusus (jei reikia pakeisti), tada naujai sutepti geru tepalu (šiukštu ne kokiu solidolu!) ir kokybiškai sureguliuoti, jų neperveržiant. Manau, Tvarkingas Dviratis šioj vietoj tau tikrai padėtų.

Esamas balnelis turėtų būti patogus, jei dviračiu važinėji nedaug. Jeigu nedaug suplyšęs ir patogus - siūlyčiau palikti ir tiesiog važinėti daugiau, kol pradėsi norėti kietesnio ir rimtesnio. Jeigu keisi dabar, tai tikėtina, kad įstatysi tokio pat lygio. Jeigu senai keista vairo juosta, tai gali pervynioti į naują. Dviratis pagražės ir vairas bus smagesnis!

Pradžiai tiek, šaunių kilometrų!

_________________
Ką žmogus daro ir taria, tai visuomet apsireiškia, kas jo viduje yra. Nešvarius žodžius tegali tas vartoti, kuris viduje nešvarus. (V. Storostas Vydūnas)

Viekelis – Keliautojų užrašai

Gėdos lenta miglos pūtikams


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Senas plentinukas Massi
StandartinėParašytas: 2017-08-01 09:33 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2011-06-02 13:58
Pranešimai: 1246
Miestas: Kaunas
Vardas, Pavardė: Giedrius Balčiūnas
Bent jau rankenos tai tikrai Shimano Sora :) O jei kitur parašyta ant kitų dalių 105 tada reik žiūrėt iš vidinių pusių, turėtų būt iškalta detalesnis serijos pavadinimas. Pvz. DR-1055, arba FD-6700 ir pan. Va iš ten daugiau galima pasakyt. Iš akies neša, kad rėmas gali būt 55 cm, ale pagal "virstantį" atgal downtube, jei optika neapgauna, galėtų ir turistinis būt (įdomu ar purvasargiam auselių nėra prie dropoutų). Mano manymu investuot galima tiek, kad jis būtų sau pačiam ir jam (dviračiui) tvarkingas ir mielas naudojimui; padangos, vairo juosta, balnelis, pedalai, butelių laikikliai ir pan.

_________________
BESTTEAM ::: DVIRAČIŲ MĖGĖJŲ IR ENTUZIASTŲ KOMANDA IŠ KAUNO


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 3 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj skaitliukai