Velomanai.lt

Dviračių mėgėjų klubo forumas

Dabar yra 2024-03-28 16:57

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 32 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 2008-08-08 11:10 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2008-05-07 17:45
Pranešimai: 31
Miestas: Girionys
Skype: vybard
Vardas, Pavardė: Vytas
Maršrutą Karlshamn - Helsingor - Kobenhavn - Kiel dabar, įgijęs patirties, šiek tiek pakoreguočiau. Rytų Vokietijon daugiau nebenoriu :) Dviratininkams yra puikių alternatyvų.
Kelionę planavau bikely.com Vėliau, Danijoje įsigijau gerą žemėlapį specialiai dviratininkams. 119 DKK. Vokietijoje taip pat radau tokį. Pirmoje degalinėje. Jei ketinat vykti, mielai pasidalinsiu informacija ir patirtim.

Važiavom dviese su dukra. Neturėjom jokių sportinių tikslų. Maudėmės visur, kur galėjom, išnaršėm miestelius ir sendaikčių turgelius. Vis tik iki vakaro nuriedėdavom apie 100 km. Norint galima buvo apsistoti kas 50-60 km. Nakvodavom savo palapinėje kempinguose. Visur dušai, WC, virtuvės, kai kur ir skalbimo mašinos. Kaina - apie 10 - 20 LT parai. Retai kur brangiau. Dviratininkui persikėlimas iš Švedijos į Daniją kainuoja apie 12 LT. Maisto kainos panašios kaip LT. Mėsos produktai brangesni. Kopenhagos miesto kempinge nakvynė 35 DKK už palapinę parai. Yra ir kitų pigių galimybių, reikia užsisakyti internetu iš anksto. Keliaujantiems automobiliu, be abejo, viskas kitaip. Keliais dviračiu važiuoti visiškai saugu. Autostradomis - draudžiama. Automobilių vairuotojai dviratininką lenkia laikydamiesi pagarbaus atstumo.Nežinau ar tanke būtų saugiau. Per Švediją pervažiavom nedideliais keliais. Savaitgalis. Automobilių beveik nesutikom. Visi dviratininkai kaimuose sveikinasi. Danijos miestuose, ypač Kopenhagoj dviratininkų labai daug ir važiavimas greitas. Kai kur viena kryptimi yra dvi dviračių eismo juostos. Viskas aiškiai pažymėta. Visi juda greitai ir laikosi pagrindinių taisyklių: dieną ir naktį dviratininkai važiuoja įjungtomis šviesomis, sustoja prie raudono šviesoforo, nevažiuoja prieš eismą.( Stop'us ir posūkius ranka rodo tik seneliai :) ) Ko tikrai reikia saugotis - tai kitų dviratininkų. Greiti plentinukai, pilotuojami atletiškų vyrų ar merginų, švilpteli pro šalį nespėjus nei išsigąsti. Važiuojant su kroviniu labai patartina laikytis savo pusės ir nežioplinėti. Danijoje keliavom populiariomis dviratininkų trasomis A9,A7. Automobilių keliai geri, dviratininkų - daug geresni. Dažniau atnaujinamos dangos. Dviratininkams leidžiama beveik viskas: į stoties salę, bagažo skyrių, liftą, peroną. Kas antras vagonas - dviratininkams. Važiuojama poromis, grupėmis ir susikibus rankomis. Mačiau net gana sėkmingą bandymą pasibučiuoti. Prie kompresoriaus sutiktas vietinis vyriškis, pildęs savo plentinuko padangą entuziastingai pasakojo, kad ketinama visai uždaryti automobilių eismą dar keliose pagrindinėse Kopenhagos gatvėse, nes dviratininkų kasmet vis daugėja. Žinovo žvilgsniu įvertinęs mano dviratį paklausė iš kur atvykau.
Beje apie techniką: dukros dviratuką, ruošiantis kelionei, meistras išvadino "maksiminiu", tačiau viskas klojosi neblogai.Tik kartą jam nutrūkusi grandinė vos netapo miestelio dienos įvykiu. Susijaudinę žmonės siūlė visokeriopą pagalbą. Susitvarkėme patys, bet ta proga susipažinom su dviračių parduotuvės savininku ir autorizuotu remontininku. Sužinojom , kad jo darbe reikalavimai labai griežti ir paslaugos brangios. Laimei - reikalingus įrankius turėjome su savimi (dukra sakė jai užtektų akmens ir vinies :) .
Per buv. Rytų Vokietiją pavažiavom nedaug. Labai skubėjom. Grįžom keltu iš Kiel. Kajute dalinomės su pora automobilistų, grįžtančių taip pat iš Danijos. Jie trynėsi kremais skaudančias nuo sėdėjimo nugaras, ir blogais žodžiais minėjo karštį, parkavimo problemas, baudas už pavėlavimą pasiimti automobilį bei kitas negandas. Leidom jiems vieniems gydytis kajutėje, o denyje linksmai pabendravom su Rusijon vykstančiais ekstremalais- dviratininkais iš Vokietijos. Palinkėjom sėkmės ir aplenkti kanalizacijos šulinius, kurie čia retai sutampa su kelio paviršiumi. Klaipėdoje išlipom vakare. Porelę dviratininkų aplinkosaugininkų jau tamsoje palydėjom į Karklės kempingą, kurio, matyt, jokia užsienio agentūra nežinojo esant. Kelte jie pasakojo, apkeliavę ko ne visą Europą, bet nelaikantys savęs patyrusiais keliautojais. "Tobulėja tik bagažo pakavimo įgūdžiai, o patyrimai - kas kartą vis nauji !" Juokavo, kad Amsterdame dviratį reikia neštis į lovą, norint, kad jo neapvogtų. Tamsoje stebėjau kol jie atkabino savo kuklų bagažą ir dviratukus įsiritino į namelį. Šie tikriausiai nepražus.

Kelios foto: http://picasaweb.google.com/vybard/Danmark

_________________
VytasB


Paskutinį kartą redagavo vybard 2008-08-08 13:04. Iš viso redaguota 2 kartus.

Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2008-08-08 12:30 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2006-08-22 15:22
Pranešimai: 5003
Miestas: Kaunas
Vardas, Pavardė: Linas Vainius
zavingai pateikti ispudziai :-) ei kils noras detalizuoti prisiminimus, lauksiu tesinio


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2008-08-08 12:43 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2006-08-24 14:07
Pranešimai: 1084
Miestas: Kaunas
Vardas, Pavardė: Imantas Bruožis
Jau kelinti metai bręstam ir savas atostogas užsienyje praleisti su dviračiais. Plius Danija yra pirmoje vietoje kitiems metams. Taigi apžvalga buvo labai laiku ir vietoje. Ir tekstas labai įdomiai skaitomas.
Tik matomai keliausime "velomaniškai"- be mantos, vešimės dviračius auto, apsistosime kempinguose ir važinėsimės po apylinkes.
Vokietijos degalinės mačiau dviračių takų ir kelių žemėlapių, tikrai vertas daiktas.

_________________
suk iš kelio dėl takelio


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2008-08-09 08:17 
Atsijungęs
Velomanas

Užsiregistravo: 2007-08-15 10:51
Pranešimai: 1681
Miestas: Kaunas
Skype: samblia
Vardas, Pavardė: Saulius
Jo.... Kaifavau skaitydamas ir laaaaabai pavydžiu. Senai audžiu mintį nuvykti į dviračių šalį (-is). Ypatingai sužavėjo ir nudžiugino jūsų sugebėjimas apsieiti be automobilio - nuo to kelionė manau tapo tik dar įdomesnė.

_________________
Saulius


Mano avataras yra čia
Velomanų naujienos facebook'e
Velomanų komandos forumas: http://velomanai-team.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2008-08-09 11:34 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2008-05-07 17:45
Pranešimai: 31
Miestas: Girionys
Skype: vybard
Vardas, Pavardė: Vytas
Apie kelionės navigaciją:
a) Švedijoje:
Sugaišau bemaž pusę nakties žymėdamas kelią per Švediją. Bikely saite yra priemonė, leidžianti įvertinti pakilimus ir nuolydžius. Pakeičiau maršutą, kad nebūtų didelių kalvų, nes neketinom vargti - ketinom atostogauti ! Su ta nuostata nuo pirmos dienos leidom sau nesilaikyti išankstinių planų. Tik pastebėję nuorodas į maudykles sutartinai pasukdavom keliolikos km vingiui. Kartais iššokdavom iš spausdintuvo lapo ribų. Netrukus patyrėm, kad čia nieko baisaus -vietinės seniūnijos (komunos) veltui dalina gan smulkmeniškus regiono planus. Nuo tol kaip laboratorinės pelytės bėgom į artimiausias degalines savo "nemokamo žygio plano" . Viskas klojosi sklandžiai iki Helsingborgo. Jau ir kompiuteryje ta vieta pasirodė komplikuota. Trys didelės autostrados, apipintos antraeiliais keliais, sueina į šį miestą, bet jomis dviračiu važiuoti griežtai draudžiama. Apie neįtikėtinas baudas eismo taisyklių pažeidėjams buvau tik girdėjęs, nors automobiliu šioj ir kitose šalyse yra tekę keliauti. Žinot? - Nėra tokios blogos situacijos, kuri negalėtų dar pablogėti. Atsitiko, kad prie miesto kelių raizgalynės priartėjom jau temstant. Tikrai nežinojom ką toliau daryti. Nžn kaip ten atrodėm sankryžoje su storu Europos Atlasu rankose, bet vietinis švedas sustabdė savo pikapą ir ant parduotuvės čekio nupiešė mums gan sudėtingą mezginį, kurį turėjom įveikti priemiesčių tamsoje, kad patektume į Smaragdo miestą :) . Gaila tas geraširdis kaimo žmogus prastokai kalbėjo angliškai. Mezginio pabaigoje nepastebėjau nupieštų trijų "sagų" kas be abejo turėjo reikšti šviesoforą ir... patekau į autostradą.
Policijos švyturėliai atvyko vos po 2 minučių. Nuvažiavom gal tik 50m. ! Taisyklinga anglų kalba skustagalvis, gausiai ginkluotas policininkas mandagiai paaiškino kaip pavojinga naktį čia važinėti. Atidžiai apžiūrėjo parduotuvės čekį ir pasakė, kad pasukom kiek per anksti. Dabar turim grįžti tuos 50 m atgal. Pasiėmė iš automobilio rodyklę, liemenę ir savo kerzavais nušlumsėjo pirmas prieš eismą, kreipdamas automobilius į antrą juostą. Parodė, kur sukti, trumpai palinkėjo sėkmės ir atsisveikino. Norėjom kartu nusifotkinti, bet jau neužteko įžūlumo... :) Dukra iš nuostabos tiek teištarė: "Nuu nereeealuss policininkas" Nei prieš tai, nei po to, policijos niekur nematėm. (Spėjau tik pastebėti, kad policininkas nueidamas savo automobilio net nerakina ir neįjungia signalizacijos :shock: Gal jie nebijo vagių... )
Tai tiek apie žygio navigaciją Švedijoje. Visose degalinėse reikalaukit savo nemokamo žemėlapio!!! :D

P.S. Parduotuvės Čekį (šie žodžiai rašomi iš didžiosios raid.) išsaugojau. Jei ką - galėsiu atšviesti.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2008-08-10 13:37 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2008-05-07 17:45
Pranešimai: 31
Miestas: Girionys
Skype: vybard
Vardas, Pavardė: Vytas
b) Danijoje
Važiuoti per visą Daniją pradžioje nesiruošiau. Mintis kilo pavarčius keltų kainoraštį ir įveikus dalį kelio. Maršrutas susidėliojo Kopenhagoje pasikalbėjus su dviem kolegomis, atvykusiais čia iš Berlyno (kaip 12 kėdžių :) )
Jie parodė kokių puikių žemėlapių yra išleista Europos dviratininkams. Danijoje net minties nekilo apie automobilį. Norint greitai peršokti pražvalgyti tolimesnį rajoną užtektų įlipti į traukinį. Mes tai išbandėm. Jau atvažiavus į Kopenhagą išleidau dukrą traukiniu atgal, į modernaus meno muziejų Luizianą. Tą dieną kai pravažiavom, jis buvo uždarytas. Kelionė pirmyn ir atgal traukiniu, įskaitant dviračio bilietą kainavo labai pigiai. Tiksliai neatsimenu kiek. Pagaliau ten kur važinėjome dviračiu, automobilių eismas draudžiamas. Greitai po miestą varinėjom kaip tikri vietiniai. Naktį, per kažkokias užtvaras įsirovėm į karalienės kiemą, ir dar šen bei ten, kur gal ir nederėjo. Kolegų patarimu, išvažiavom iš Kopenhagos dviračių keliu A9 . Progai pasitaikius nusipirkau gerą žemėlapį. Jame radau visas sodybas ir net takus. Vakarop dukrelei matyt pabodo lepintis karštu vandeniu dušuose. Pastebėjusi plane "palapinių statymo vietą" pareikalavo apsistoti būtent ten. Kol atvykom iki miestelio - jau temo. Kelio paklaustas vietinis sakė girdėjęs apie tą vietą - bet kelis kart įspėjamai pakartojo, kad tai esanti "labai - nu LABAI kukli - laukinė stovyklavietė". Ir parodė... ne tą kelią. Numojęs į jo nuorodas pagaliau pasiėmiau planą, kompasą ir jau visai tamsoje dviračių prožektoriais apšvietėme miške, ant jūros kranto, įrengtą laužavietę. Be mūsų stovykloje daugiau nieko ir nebuvo. Vakarieniavom dviračių žibintų šviesoje, nusiprausėm jūroje ir greitai sumigom. Ryte pamatėm, kad ta vieta ne tokia ir laukinė. Yra švarus tualetas, praustuvai, šaltas vanduo. Prausykloje išdėlioti muilo gabaliukai. Išlepinti danai ! Tokių patogumų nevertina ! :) Išvykom nesumokėję. Ne iš piktumo. Tiesiog visa tai nemokama.
Dviračių takai, jungiantys miestus, Danijoje įprastas dalykas. Jie daugiau vingiuoja kopijuodami pakrantę, užsukdami į bent kiek vaizdingesnes vieteles. Visą tai radau aprašyta puikia nesuprantama danų kalba knygutėje prie žemėlapio. Pilys, vandens parkai, atrakcionai ir kt. kas mūsų nedomino. Dviračių maršrutai nudrykę maždaug po 100-140 km juostomis jūros pakrante. Dauguma asfaltuoti. Gal tik 10 proc puikaus žvyrkelio. Viskas pažymėta maršrutuose. Tiesiog nusipirkit turizmo infocentre planą ir pasirinkit ką norit pamatyti. Danijoje dviratininkams yra išleisti 8 žemėlapiai, dengiantys visas salas. Prie kiekvieno komplekte yra daniškas leidinukas. Pagrindinius duomenis suprasit: Asfalteret vej - asfaltuotas, Grus vej - gruntinis kelias. Daug kas tiesiog nupiešta. Knygutėje rasit turizmo agentūrų telefonus. Ten visi kalba angliškai ir vokiškai.
Pamirškit tą nelaimingą automobilį! Lietuvoje ir aš juo nusivežu dviratį iki pasivažinėjimo vietos, taip daryčiau ir rytų Vokietijoj, bet Skandinavijoj - visa šalis yra saugi ir tinkama keliauti dviračiu. Automobilis tik apribos ir ženkliai pabrangins kelionę. Pavargus, susirgus ar pasikeitus planams galima tuoj pat lipti į traukinį.
Man paliko įspūdį sportiniai plentinukai, kuriuos sutikau tarptautinėj trasoj, toli nuo turizmo vietų. Lengvi, greiti, be jokios mantos. Ir negali žinot kur juos velnias tokiu greičiu neša. Man tai sukėlė naujų minčių...


Ar Jūsų nestebina 5 žmonių eilė į WC miške, prie ežero? Jei ne - Skandinavija jums patiks :smt006

_________________
VytasB


Paskutinį kartą redagavo vybard 2008-08-26 15:44. Iš viso redaguota 4 kartus.

Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2008-08-10 21:20 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2006-09-04 19:43
Pranešimai: 65
Miestas: Vilnius
Super!
Ačiū už pasidalijimą įspūdžiais.
Vieną gražią dieną imsim mes tą dviratininkų rojų, kad galutinai neišsekt nuo dehidratacijos seiles bevarvinant.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2008-08-11 12:29 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2008-04-15 12:16
Pranešimai: 2731
Miestas: ...dabar Vilnius, sekantis...
Vardas, Pavardė: Kęstas
Va čia tai info! Tikiuosi labai neišplis ir Danija nepavirs kažkuo panašiu į Molėtų ežerynus per ilguosius vasaros savaitgalius :D

_________________
Kęstas.
Kyla problemų forume? Jų sprendimas čia: FORUMO TAISYKLĖS :wink:


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2008-08-11 16:06 
Atsijungęs
Velomanas

Užsiregistravo: 2007-06-15 07:46
Pranešimai: 1101
Miestas: Kaunas
Kitų metų atostogų planuose Kopenhaga dviračiu bus rimtas variantas.

_________________
Mano turgelis: tuščias


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2008-08-15 22:52 
Atsijungęs
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2008-07-07 21:54
Pranešimai: 37
Miestas: Pajuris
Nepakartojama, neįtikėtina, nerealu :)
Gal tai ir buvo parašyta,bet nesugebėjau perskaityti kai kurių konkrečių dalykėlių:

Kiek kainuoja keltai į švediją/daniją ir atgal, ar kokiu kitu būdu ten nusigauti?
Ar verta važiuoti į skandinaviją rugsėjo mėn? Ar matysime vien tik lietų?
Kiek minimaliai reikia skirti laiko, norint bent kažkiek pavažinėti Danijoj?
Ačiū


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2008-08-21 09:06 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2008-05-07 17:45
Pranešimai: 31
Miestas: Girionys
Skype: vybard
Vardas, Pavardė: Vytas
Persikelti iš Švedijos į Daniją yra daug variantų. Vienas išbandytas keltas Helsingborg - Helsingor bene populiariausias tarp vietinių, matyt - vienas pigesnių. (kaip sakiau - apie 12 LTL) Galima pasinaudoti tiltu-tuneliu tarp Kopenhagos ir Malmo miestų. Nuo Švedijos pastatytas tiltas, kuris toliau, dirbtinėj saloj, sulenda į tunelį. Dviračiu, kaip sakė vietiniai, ten netinkama važiuoti dėl tunelio. Reikia sėsti į traukinį ir pravažiuoti vieną stotelę. Išlipsi jau Danijoj, netoli Kopenhagos.

Dėl orų rugsėjo mėnesį... :) Skandinavijoj vasara trumpa. Negaliu nieko prižadėti. "Kreipkitės aukščiau" :)
Minimaliai REIKIA skirti laiko apžiūrėti Daniją - 20 min. Kol atplauks sekantis keltas. Toliau viskas priklauso nuo Tavo pasirinkimo. Jeigu mieste nėra ką veikti, gali nueiti į erotikos muziejų ir praleisti ten keletą dienų su paaugliais ir seneliais. :), gali voliotis pliaže -bus tas pat, tik be bilieto ...
Galima tiesiog apsipirkti. Akinių dviratininkams nuo saulės už 380 LT kaip Kaune, ten nebuvo, bet yra pigesnių.

Olandai dviratininkai rekomendavo rudenį keliauti į Prancūziją, per provincijų miestelius. Reikia kalnų dviračio. Vyno sezonas :D
Ten ir spalio mėn nesušalsi. Autobusas pavežėtų dviratį iki GENT Belgijoje. Kaina 363 LTL. Tiek pat kainuos grįžti.

Mūsų senąjį maršrutą galima rasti čia. Kaip sakiau, reikėtų šį bei tą pakeisti. Kadangi senasis išbandytas, tai palieku, gal pravers.
http://www.bikely.com/maps/bike-path/Kristianstad-Helsingborg-Copenhagen

Sumontavau trumpą filmuką.
Ką tik įkeltas, kai "suvirškins" bus pasiekiamas čia:
http://www.youtube.com/watch?v=V-ruZHV1yZE

_________________
VytasB


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2008-08-22 09:36 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2008-05-07 17:45
Pranešimai: 31
Miestas: Girionys
Skype: vybard
Vardas, Pavardė: Vytas
Lietus ne visada blogai. Čia kažkieno filmukas labai į temą
http://www.youtube.com/watch?v=7gjqgt7qkQw&feature=related

o čia 5 filmukai su visa info apie dviratinėjimus Kopenhagoje. (Anglų klb. )
http://fr.youtube.com/watch?v=ibCcp0Y3OB0&feature=related
http://fr.youtube.com/watch?v=-0CoL51K00M&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=99LhLZEP7z4&feature=related
http://fr.youtube.com/watch?v=uMSWq6yXYW4&feature=related
http://fr.youtube.com/watch?v=2zzHAXIaZ-A&feature=related
Čia, tikiuosi, rasi atsakymus į visus įmanomus klausimus ta tema.
O kiek laiko galima skirti šitam senam ir puikiam miestui apžiūrėti, tikriausiai niekas nepasakys.
Buvau ten ne kartą, bet mielai važiuosiu dar. Ir TIKRAI ne automobiliu :D

_________________
VytasB


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2008-09-17 00:08 
Atsijungęs
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2008-09-16 12:40
Pranešimai: 30
Miestas: Kaunas
Skype: fotor.lt
Fantastika, gaila kažko filmuko normaliai nerodo, bet įsivaizduoju kaip važiuočiau ir viską fotorgafuočiau pats :)

_________________
http://www.fotor.lt/


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2008-09-17 20:32 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2008-09-05 13:16
Pranešimai: 278
Miestas: kaunas
jega super buciau 1 is norinciu prisijunk prie zmoniu komandos kuri vazuotu :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2009-05-13 10:14 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2009-03-27 16:36
Pranešimai: 100
Miestas: Vilnius
hmm, nereali tema :) žiauriai noriu pravažiuoti Daniją(teko ten gyventi) :)
Kažin kiek maždaug buvo išleista šiai kelionei? Kas nors skaičiavo preliminariai išlaidas žmogui? Ir kokia trukmė šitos kelionės? Jeigu kažkur buvo aprašyta, atsiprašau, bet gal kas dabar rengiasi keliauti ir preliminariai apsiskaičiavo trukmę ir reikalingą sumą :)

_________________
Focus Blue Ridge 2009
2009 m. ~2000 km (de-dk-se 0.9k),
2010 m. 2218 km
2011 m. 3656 km
2012 m. 3002 km ir gerai pasnigo, tai vos vos :D
VDO C3 pavirto SIGMA BC-509 ir SIGMA PC-9 patapo Sigma PC 25.10


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 32 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 14 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj skaitliukai