Velomanai.lt

Dviračių mėgėjų klubo forumas

Dabar yra 2024-03-28 23:42

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 196 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Dviračių takai Kaune
StandartinėParašytas: 2007-07-29 19:19 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2007-06-12 22:03
Pranešimai: 1
Miestas: Kaunas
Šio mėnesio KMKM užsiminta apie pasiūlymus bevariklinio transporto komisijai. teikiu vieną: Šalia Kauko laiptų dviratininkai senai išvažinėjo takelį žemyn. Jis daug patogesnis nei Vytauto parko takelis. Tik siūlau surasti šiek tiek pinigų ir jį išasfaltuoti, nes kai lietus palyja tampa gana slidu. Manau jei miestas paruoš dviračių tako projektą iki Lampėdžių ir jį įgyvendins-tai bus didelis darbas. Tiesa antras pasiūlymas: kažkada p.Vincas Kavaliauskas(tie kas savo laiku daug keliavo-žino) deklaravo apie dviračių taką Jonavos gatve.T.y.Išasfaltuotas šaligatvis pilnai gali tarnauti kaip dviračių takas. Tačiau nuo Kauno pilies važiuojant reikia kirsti prie tilto esantį ratą. Siūlau padaryti pravažiavimą po tiltu. Ir trečia: į Kauno akademines klinikas neina nei vienas dviračių takas. Ar būtų galima pagalvoti apie dviračių taką Savanorių pr. Tvirtovės al., Eivienių g.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007-07-30 08:53 
Atsijungęs
Velomanas

Užsiregistravo: 2007-06-15 07:46
Pranešimai: 1101
Miestas: Kaunas
O kas žino kokį nors dviračių taką Šilainiuose?

Būtų galima kai kur važiuoti plačiais šaligatviais, bet visi bordiurai be nuolydžių.

Kai kurios gatvės net neturi apšvietimo (pvz. Baltų prospekto galas netoli 2-os ligoninės)

Kada Kauno valdžia baigs taupyti gatvių markiravimo dažams, galėtų numarkiruoti kokio 1m. pločio juostą dviračiams. Bet iš kart numatau problemą - tokia juosta bus užstatyta automobiliais. Ką jau kalbėti apie panašią juostą prie Katedros - kiek ten buvau, niekada nemačiau be pastatytų automobilių - jei reprezentaciniame miesto centre kelių policija nepasirūpina nubausti pažeidėjų, tai ką kalbėti apie Šilainius.

O kiek mašinų Šilainiuose stovi ant vejų - atrodytų, tik rink pinigus biudžetui iš pažeidėjų, ir daryk dviračių takus!

(kažkaip piktokai gavosi. Gal būt dėl to, kad kai kur nereikia didelių pinigų, o reikia tik kad būtų prižiūrima tvarka ar realizuojama gera idėja?)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2007-07-30 12:43 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2007-05-31 00:18
Pranešimai: 3731
Miestas: Kaunas
Atsižvelgiant į mūsų miesto finansines galimybes siūlau sutvarkyti taką nuo Aleksoto iki Mindaugo tilto - išvalyti nuo šiukšlių (ypač šukių) bei užasfaltuoti nelygumus. Taip pat, jei areną statysime saloje - įtraukti į planus takus aplink ją bei dviračių užrakinimo automatus šalia. Beje, būtų labai smagu, jei puslapyje http://transportas.kaunas.lt atsirastų skyrelis apie dviračius - informacija apie dviračių takus, populiariausius maršrutus ir kt. susijusi informacija. Darbas nedidelis, o nauda didžiulė. Tai tiek minčių.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dviračių takai Kaune
StandartinėParašytas: 2008-10-18 15:56 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2006-08-22 15:22
Pranešimai: 5003
Miestas: Kaunas
Vardas, Pavardė: Linas Vainius
Po truputį juda reikalai. Kaip Lietuvos dviratininku bendrijos atstovas, dalyvauju Kauno savivaldybės darbo grupėje dėl atnaujinamo dviračių takų specialiojo plano. Posėdžių metu diskutuojame ir dėl kitų dviračių reikalų Kaune. Niekas greitai nesidaro, bet judame į priekį, kad Kaune dviratininkams būtų patogiau ir saugiau. Dar vienas žingsnis ta kryptimi.
http://www.kaunas.lt/190?sid=3885

1. "Tvarkomi dviračių takai Versija spausdinimui
2008-10-17
Prasidėjus rudens sezonui, dviračių takai yra nukloti lapais ir spygliais. UAB „Kauno švara" iki spalio 20 dienos įsipareigojo nušluoti šiuos takus. Be to, nuo Panemunės tilto link buvusio troleibusų parko teritorijos buvo prašoma apkarpyti medžių šakas.

Tokie darbai nėra tikslingi, nes medžių atžalos kasmet atželia. Prie dviračių tako esančius želdynus būtina tvarkyti kompleksiškai - iškirsti krūmus, savaiminius medžius, o tai atlikus, pastoviai šienauti teritoriją. Šie darbai vadovaujantis Kauno miesto želdynų ir želdinių tvarkymo, želdinių kūrimo ir želdinių veisimo 2009-2013 metų programa, numatomi vykdyti juo 2009 metų pradžioje. Be to, Transporto skyrius organizavo Panemunės dviračių take nusidėvėjusių kelio ženklų „Pėsčiųjų ir dviračių takas" pakeitimą naujais, aiškiai matomais ženklais.

Kauno miesto savivaldybės administracijos biudžeto išlaidų sąmatoje 2009 metams patvirtinus didesnį finansavimą negu 2008 metais, galima planuoti Šančių seniūnijoje prie dviračių tako esančių suoliukų pastatyti šiukšliadėžes ir jas periodiškai aptarnauti.

Įvažiavimas iš Karaliaus Mindaugo pr. link dviračio tako numatome suremontuoti iki šių metų lapkričio 20 dienos.

Tarybos sekretoriato informacija"

2. Dėl dviračių takų valymo ir priežiūros būkite geri netingėkite paskambinti į Komunalinio ūkio departamentą ar parašyti e-laišką su pranešimais apie nevalomus, neprižiūrimus takus, ar kaip tik apie gerai atliktą darbą. Pranešant apie priežiūros reikalaujančias vietas, būkite tikslūs - gatvės pavadinimas, atkarpa kurioje pusėje (nuo namo nr. x iki y) ar kitos tikslios koordinatės. Taip pat, kokia problema (didelė duobė vidury tako, labai užterštas ruožas, etc.). Nes savivaldybės specialistai, gavę rašymus, dažnai vyksta į vietos apžiūrą, arba įpareigoja atsakingas tarnybas kažką padaryti, jei tiksliai suformuluota problema. Nurodę "Šilainiuose viskas blogai" nieko konkretaus nesitikėkite.
Būtų svarbu, kad informacija ir reikalavimai ateitų iš daugelio žmonių, o ne iš vieno-kito.
Atsakinga savivaldybės darbuotoja:
Indrė Bušininkaitė
Miesto tvarkos priežiūros poskyrio vyriausioji specialistė
Tel.: 20 01 87
Kabineto numeris: 507
El.paštas: indre.busininkaite@kaunas.lt

3. Artimiausiuose planuose dalykinis susitikimas su Kauno miesto policija ir savivaldybės atstovais dėl eismo sąlygų gerinimo, eismo saugumo ir dviratininkų klausimų kas susiję su eismo organizavimu ir priežiūra. Turime aiškiai suformuluoti kokios problemos ir galimi sprendimai. Tikiuosi, kad tame susitikime galės dalyvauti bent 10 velomanų.
Mano pradinės mintys:
- policija padaro bent kelias akcvijas(reidus), kad įsitikintų kaip dažnai vairuotojai sukelia pavojingas situacijas dviratininkams (užkiša, blokuoja, užkerta posūkiuose). Kad prasidėtų vairuotojų auklėjimas ta tema.
- tas pats dėl nedrausmingų dviratininkų elgesio, kad policija juos irgi prižiūrėtų. Ypač važinėjančius tamsoje be šviesų.
- aiški informacija autobusų ir troleibusų parko vadovams, kad apmokytų ir nuolat primintų vairuotojams apie dviratininkus (prispaudimai prie borto, blokavimas).
- rasti priimtiną sprendimą kada ir kaip galima vežti dviratį viešajame transporte.
- gatvių kelkraščių duobių, kanalizacijos šulinių tvarkymas.
- dviračių takų valymas ir priežiūra.

Geriau dažni susitikimai su keliais konkrečiai sutartais klausimas, negu vienintelis su begale problemų, kurių pasirodo tiek daug kad nebesinori net spręsti ;-)

Kai paaiškės susitikimo data su policija (arba spalio galas, arba lapkritis), informuosiu. Susirinkę visi kam rūpi ir kas turi minčių, iš anksto aptarsime savo pastabas ir pasiūlymus, pasiruošime.

Trumpai tiek,
Linas

_________________
http://www.dviratai.lt - varžybos, maratonai, paradai, klubas.
DSK Dviratai-Daistatus naujienos, įdomybės apie dviračius FB
Elektrėnų GX Ralis dviračių maratonas 2018-10-13 d.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dviračių takai Kaune
StandartinėParašytas: 2008-10-18 16:09 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2007-05-31 00:18
Pranešimai: 3731
Miestas: Kaunas
Manau tikrai apčiuopiamą naudą turės tik susitikimai su policija. Norėčiau dalyvaut.

_________________
hydraepic.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dviračių takai Kaune
StandartinėParašytas: 2008-10-18 16:15 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2008-07-27 09:44
Pranešimai: 420
Miestas: Laikėnuojė Lietovuos suostėnė
Siandien vazinejau po kleboniskio parka, asfalto vietomis nesimato visiskai per lapus, o dar blogiau apacioje prie kelio i kleboniski ten aplamai lapu per pora cm prikrite, stabdymas taspats kas ant ledo.

_________________
Life's too good, I'm untouchable


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dviračių takai Kaune
StandartinėParašytas: 2008-10-18 19:26 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2008-05-20 19:13
Pranešimai: 363
Nusileidimas is Vytauto parko. Reik truputi kokius 10-15cm praplatint betonini nusileidima laiptais.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dviračių takai Kaune
StandartinėParašytas: 2008-10-18 22:55 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2007-05-31 00:18
Pranešimai: 3731
Miestas: Kaunas
Viršutinė nusileidimo nuo Vytauto parko dalis dar pakenčiama, bet apatinė, jeigu ne išvis nepravažiuojama, tai savižudiška. Tuos nusileidimus ties laiptais ne tik reikia smarkiai platint (ir tikrai ne 15cm), o dar ir nuožulnesnius padaryt.

_________________
hydraepic.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dviračių takai Kaune
StandartinėParašytas: 2008-10-19 00:17 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2006-08-22 15:59
Pranešimai: 300
Miestas: Kaunas
Kiek atsimenu, tai ten jau neliko dviračių tako, nes kažkas pašalino "dviračių tako" ženklą. Šiaip jisai visas buvo per daug ekstremalus, ten geriau tegul funikulierių pastato, jeigu nesugeba tako įrengti. Manau, kad ir savivaldybei būtų gera proga "įsisavinti" lešas skirtas aplinkosaugai arba transportui. Ir takui bent iki 50% liktų, priklausomai nuo valdančios daugumos.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dviračių takai Kaune
StandartinėParašytas: 2008-10-19 15:28 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2006-08-22 15:22
Pranešimai: 5003
Miestas: Kaunas
Vardas, Pavardė: Linas Vainius
Gal ženklą pašalino todėl, kad šitą takelį į kalną vis dėlto sunku pavadinti dviračių taku. Per daug status ir nepatogus. Eiliniai dviratininkai vistiek nesivargina, užsistumia. Vargu ar ten galima kažką pakeisti be didelių investicijų. Funikulierius yra netoli, Putvinskio g. Jei reikia kilti į Parodos kalną, patogiau gatve arba šaligatviu šalia. Kas norės "kietai" užkilti tuo takeliu, ženklo tam neprireiks.

Daug kartų esu savivaldybei sakęs visomis progomis dėl lapais užkloto Kleboniškio tako apačioje, ir dėl visų kitų po spygliais ir lapais "pasislėpusių" asfaltuotų dviračių takų Kaune. Dar labiau akcentuoju stiklo duženas ant tako, nes tai tiesioginė kliūtis saugiam dviračių eismui. Ant gatvių tokių kiekių stiklų niekas ilgai nelaiko. Nežinia, ar verta galvoti apie gruntinės dangos valymą ir tada didelis klausimas kuriuos takus išskirti. Visų nenuvalys ir tikriausiai to nereikia.
Būtų labai puiku, jei savivaldybė pradėtų reguliariai prižiūrėti bent populiariausius takus. Nes iki šiol skundėsi kad neturi tam lėšų (išvis Kaune valoma tik ~5% miesto teritorijos) ir neturi tinkamos mažos technikos, kuri pravažiuotų siaurais vingiuotais takais ir negadintų jų dangos.
O vėliau prižiūrimų takų skaičių galima plėsti kad tik būtų ką valyti ;-)

_________________
http://www.dviratai.lt - varžybos, maratonai, paradai, klubas.
DSK Dviratai-Daistatus naujienos, įdomybės apie dviračius FB
Elektrėnų GX Ralis dviračių maratonas 2018-10-13 d.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dviračių takai Kaune
StandartinėParašytas: 2008-10-26 21:44 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2008-09-02 15:52
Pranešimai: 239
Miestas: Kaunas
Vardas, Pavardė: Mindaugas
spalio 25-26 dienomis vazinejau Klebonisky, takai nusluoti nuo spygliu ir lapu, malonu vaziuoti! Ta pati situacija prie Pazaislio, tiesa ten pescias buvau, daug neapejau, bet matosi kad padirbeta :lol:
Dabar svarbu kad pavasari nepamirstu si darba atlikt :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dviračių takai Kaune
StandartinėParašytas: 2008-11-23 23:45 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2007-12-20 21:59
Pranešimai: 651
As siulyciau nuolatos valyti Nemuno krantine (Karaliaus Mindaugo). Ten kai nuvaziuoji tai teleloto arba pradursi padanga arba ne.
Panemunes silu yra tokia vieta kur naujai kelias klotas, nors ten ukisko cemento kose labiau i kuria spejo isiamzinti 3 dviraciai ir 10 bobulku. Butu smagu ten sutvarkyt ta kratinio zona, ar ismyndyt zole apvazivimui aplink.
Smagiausia butu kur pasibaigia Sanciai, prasideda nemuno krantine, yra ta aikstele i kuria visi suvaziuoja treciadieniais. Butu fainai jei ten islygintu aikstele, iskirstu medzius, pastatytu koki bariuka ant kranto, irengtu masinu/dviraciu aikstele ir nuolat vyktu veiksmas.
Butu fainai jei bobulkos valancios laisves alejos sniegus nemestu sniego kupstu ant dviraciu tako.
Galetu pastatyti kokius kuolus parodos kalno apacioj, kur eina ta perkirsta gatve, susiduria su soboru ir Vytauto parko laiptais, ten pro "perkirtima" eina dviraciu takas ant kurio nuolat stovi 2 mersai ir dzipas.
Laisves al. uzbaigtu taisyt tuos griovius kuriuos kuicia jau nuo vasaros pradzios.
Apskirtai galetu sutvarkyt krantine, uzknisa tos armaturos is asfalto islindusios.
Galetu kur nors Vytauto parko savartynuose skirti vieta "raideriams", siek kompensuoti ir irengti siokia tokia aikstele, butu fainai atvaziuot susimatyt su chebra, ar padaryt duratuku taska, nes dabar kencia karo muziejus tureklai ir grantines plyteles, Dariaus ir Gireno paminklas ir klesti karas del kastuvo Vytauto parke su kurio chebra yra susikase pora tramplynu.

Zoles nerukau, narkotiku nevartoju.
Jau velu, einu miegot, jei dar ka susapnuosiu - parasysiu.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dviračių takai Kaune
StandartinėParašytas: 2009-03-09 11:01 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2008-10-14 16:58
Pranešimai: 881
Miestas: Kaunas
Vardas, Pavardė: Arūnas Rutkauskas
Praeitą savaitę teko pravažiuoti dviračių taku nuo Panemunės iki Aleksoto tilto. Tako atkarpos po akropolio garažu ir žvejų susibūrimo vietoje ištisai nusėtos stiklo šukėmis, sunkiai įmanoma tarp jų išlaviruoti. Kauno m. merui p. Andriui Kupčinskui nusiunčiau prašymą, kad deramai prižiūrėtų miesto dviračių takus :

Sveiki, gerb. Kauno m. mere p. Andriau, Daugelio dviratininkų mėgėjų vardu prašau tinkamai prižiūrėti dviračių taką tarp Aleksoto tilto ir Panemunės, nutiestą Nemuno krantine. Šis takas ypač užterštas stiklo šukėmis ir kitomis šiukšlėmis (ypatingai ties Akropolio garažu) .
Pagarbiai, Arūnas Rutkauskas


Gavau tokį mero atsakymą :
Laba diena,
dėkojame už pastebėjimą ir pilietiškumą.
Takui sutvarkyti bus imtasi priemonių, kiek leis galimybės.
Apie eigą ir rezultatą Jums el. paštu atsakys Komunalinio ūkio skyriaus specialistai.


Lauksime rezultatų


Paskutinį kartą redagavo dinux 2009-03-09 11:09. Iš viso redaguota 1 kartą.
sutvarkyti tag'ai


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dviračių takai Kaune
StandartinėParašytas: 2009-03-09 11:54 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2006-08-24 14:07
Pranešimai: 1084
Miestas: Kaunas
Vardas, Pavardė: Imantas Bruožis
Šaunuolis Arūnas, labai pilietiškas dviratininkas. :smt023
Jau Kupčinskas kontaktuose turbūt išsiseifino tavo mailą. :)

_________________
suk iš kelio dėl takelio


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Dviračių takai Kaune
StandartinėParašytas: 2009-03-24 11:43 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2008-10-14 16:58
Pranešimai: 881
Miestas: Kaunas
Vardas, Pavardė: Arūnas Rutkauskas
Pavasarinės Kauno dviratininkų aktualijos : http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/li ... 665/?fid=2


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 196 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 17 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj skaitliukai