Velomanai.lt

Dviračių mėgėjų klubo forumas

Dabar yra 2024-03-29 10:35

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 19 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: '10 pavasario turas -Alpes-
StandartinėParašytas: 2010-02-07 22:25 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2007-12-20 21:59
Pranešimai: 651
Startas - Katowice
Finisas - Budapest
Tolimiausias taskas - Marseille
Planuojama nuvaziuoti - 4500km ~
Trukme: 2 menesiai ~ daugiau gal...

Tikslas:
Aplankyti miestus - Hradec Kralove, Kempten, Chamonix, Marseille, Monaco, Verona.
Gamta - Giant mountains (Cekija), Tyrol, Alps, Mont Blanc, Po (Upe), Balaton.
Architektura - Neuschwanstein pilis, Chateau d'if pilis.
Ekstra - ilipti i Triglav virsune (Slovenia, Julian Alps).

Tikslu per dideliu kaip ir neuzsibreziu :)

Ana sezona bendrai paemus nemazai pakeliavau, savaitgaliais ar siaip kur. Ir turejau 2 rimtesnes keliones dviraciu, po 3sav ~, pertranzavau Europa, buvau palaipioti kalnuose.

Po biski tobuleju... Mintis buvo apvaziuoti Europa per 6 menesius, bet nusiraminau, pagalvojau, ivertinau padeti realiai. As noriu pakeliauti, saugiai (kaip kas supranta), pasimegauti gamta, pailseti (irgi kaip kam). 6 menesiai man per sudetinga manau, imanoma, bet as ieskau malonumo, o ne rupesciu. Per didelis isukis, zmones kurie keliauja jaucia ar jiems jau laikas pradeti pazindintis su kitu zemynu ar dar ne. As nenoriu but kaip karve and ledo, su dviraciu Afrikoj... man dar per anksti. Nors visos keliones buna naujos, bet pasiruosimas skirtingas. Pravaziuoji savaite, poto dvi, poto tris, galu gale metus... Ir taip po biski jauti kada tavo svajones, vaziuoti toli toli, galbut ir aplink pasauli po biski virsta realybe, atsianda nauja patirtis, taip sakant atsiveria durys, kada gali perlipti per save ir ryztis tai ko seniai norejai, bet vis kazkas laikydavo.

Marsrutas paprastas, pagal savo patirti jauciu, kad tai man pats tas, ne aukso viduriukas, o visas auksas, pilna laimes doze. Pilnos galimybes, moralines, tiek fizines, tiek komforto ar dar ko. Tiesiog sest ir vaziuot, jau galiu ir pasiruoses!

Dar trumpai. Keliavimo budas. 60-80 proc plentas, 100km/d, i starta ir finisa atvykimas autobusu ar traukiniu, 4-7 eur dienai. Remonto neplanuoju, viska zadu tureti su savimi, daiktu imsiu daug, kad buciau savimi pilnai apsirupines ir nereiketu nieko pirkti ir kad nieko netruktu. Tases prieki 40l, gale 50l, ridukulis 3l, maisas gale 70l.

Pradzia balandzio menesi. O grizti svarbiausia iki Velomanu turo aplink Lietuva.

Laikui begant paskelbsiu daugiau, kolkas konstruojami nauji dviraciai, laukiami detalus zemelapiai ir domimasi visuo situ reikalu.
Norintys kartu - welcome. Pasidalinsiu marsrutu ir surinkta informacija, susimatysime kelyje kartas nuo karto, gal pramynsim ilgesne atkarpa, be prievartos, kaip patinka taip vaziuoji. Nes visgi kartais reikia Lietuvisko bendravimo ar sedint tarukinyje per Lenkyje, gal pagalbos...

Ratata
Paveikslėlis 2009, rugsejis. Alpes, Italija.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2010-02-08 10:43 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2007-12-20 21:59
Pranešimai: 651
Bendras vaizdas toks ant 1:5M mastelio. Del smulkaus marsruto perkelimo i kompa nesiterliosiu tikrai.
Itariu yra tokiu kurie sugebes kabinetis prie marsruto ir sakyti kas blogai, kodel taip, o ne anaip... Klauskit jei idomu. Tam ir sukuriau tema, kad viska pasakyti bendrai. Nes kai pasklinda gandai pradeda visi eit ir to pacio klausinet, tada turi kaip copy&paste su visais kalbetis.

Didelis: http://y.delfi.lt/orig/41867/1371779_xaJIWf.jpeg
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2010-02-08 16:23 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2006-08-22 15:22
Pranešimai: 5003
Miestas: Kaunas
Vardas, Pavardė: Linas Vainius
Nežinau tavo planų ir judėjimo grafiko. Bet patariu pasilikti "atsargines" dienas, nes kalnuotose vietovėse visko gali pasitaikyti: ir labai blogo oro, kai neis važiuoti, ir gedimų, ir nuovargis kažkada privers pailsėti ilgiau, t.t. Todėl neįsipareigok kažkur atvažiuoti kaip traukinys pagal griežtą grafiką.
Iš Suvalkų būdavo vasaros metu (tik šiltuoju sezonu) toks lenkų traukinys iki Krokuvos (gal dar toliau važiuodavo, nežinau). Ten buvo vagonas dviračiams, sėdimos vietos keleiviams ir palyginus labai pigus bilietas pravažiuoti visą Lenkiją. Išvykdavo ~18 val.
Puiki kelionė, sėkmės važiuojant :-)

_________________
http://www.dviratai.lt - varžybos, maratonai, paradai, klubas.
DSK Dviratai-Daistatus naujienos, įdomybės apie dviračius FB
Elektrėnų GX Ralis dviračių maratonas 2018-10-13 d.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2010-02-08 17:36 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2007-12-20 21:59
Pranešimai: 651
Bet siek tiek kaip traukinys turiu buti del aplinkybiu. Nemanau kad cia bus problema, nes poilsio savaiteje turesiu apie 3 dienas. Pirmas 2 sav kogero vaziuosiu nesustojes, veliau ateinancias savaites kartais pailsesiu, ilgiau pamiegosiu ir mynsiu dvigubai mazesni atstuma. Tada jau Marselis... ten busiu 3-4 dienas. Toliau kelias eina per lygumas iki Veronos, manau cia savaitgaliais jau nemynsiu. Veronoj praleisiu dvi dienas. Toliau per Dolomitines alpes i Juliano alpes ir vel nuo dviracio nulipu, lipu i kalna. Balatonas, pakempinsiu pora naktu prie ezero. Ir Budapestas. Salyga kad reikia tilpti i 3-4 menesius tai manau per 2,5men tikrai spesiu pravaziuoti, o jei ne tai man dzin :) vaziuosiu toliau niekur grizt nereikia, terminai nespaudzia. Mintyse man du su puse menesio, ziuresim dar kaip gausis kai susidelios visas marsrutas.

Nemanau kad reikes skubint ar letint ar del ko rupintis, viskas bus gerai. O jei ne tai man kas ? Laiko as turiu, maisto irgi.

Rupinuosi tik del duju ir footprinto palapinej. Mano primusiukas levas. Jau tokiems atstumams reiketu benzininio, nes su tom dujom bus sunku du menesius. Ieskoti kur pirkti, deti i rezerva ir pns... Tai gasdina primuso kaina 350~, zvalgausi i Gravity MF.
Dar footprintas, ten spyglynai pietuose uzknisa juodai, reikia galvot kad nesusibadyti mirtinai. Karta kai bandziau sakele nuo galvos patraukti tai spyglius is rankos visa pusvalandi rinkau. Nesamoningi augalai ten auga :(


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2010-02-08 23:32 
Atsijungęs
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2008-08-02 16:32
Pranešimai: 2293
Miestas: Kaunas
Vardas, Pavardė: Giedrius.S
Užsipirk tų juostelių plastikinių, kur į padangas dedasi (nuo pradūrimų), apsivyniok visas ir vsio :D
O jei rimčiau tai, čia jau teks susitaikyti su spyglių pievomis...
Dėl primuso aš ir užsiskiedžiau bendzininio, tiesiog kitos išeities nematau :(

_________________
Dviračių meistras, reikia remonto, patarimo? PM arba 861178461


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2010-02-09 08:31 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2007-12-20 21:59
Pranešimai: 651
Yra kita iseitis, ieskot kas turi senu situ irengimu, sovietiniu laiku "primusu" :) Tai jiems nereikia super visokiu pompu buteliu ar ko. Principas kad padegi talpa su kuru, joje labai mazai vietos orui tai tas degantis kuras snypscia per mazas skylutes virsuje ir dega gan gerai. Buvau susikonstraves toki dalyka is skarbonkes. Pjauni 2 skarbonkiu dugnus, prikisi vatos ir viename dugne pribadai skyluciu - taip jis tampa virsumi, uzpili 95 ar 98 ir padegi, gali virti ka nors. Tik skarbonkes greit susidevi, rusai darydavo ir nerzaveikos tokius dalykus, tai is senesniu turistu dar dabar naudoja. AIC maciau panasiu dalyku bet labai jau made in taiwan panasus, nebera pirkti dabar tokiu, primusu mada... visi tik bapkes ismusti nori o praktisku dalyku niekas nesiulo. Tokio principo dujne is skarbonkiu daug legnvese ir kompaktiskesne, naudojimas paparastesnis nes kaip benzina veztis tavo reikalas, gali plastmasinei bonkoj jei dzin kas viskas poto smirdes, gali kaip kitaip... Bet tris kart mazesne kaina gauni tris kart geresnis daikta tokiam keliavimui kur daugiau civilizacijos.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2010-02-09 11:04 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2006-08-22 15:22
Pranešimai: 5003
Miestas: Kaunas
Vardas, Pavardė: Linas Vainius
Matau, kad neteko tau naudotis tuo tarybiniu "Šmeliu" ;-) Būtum ilgiau pasinaudojęs, tai entuziazmo dėl 'šmeliaus' į kelionę būtų daug mažiau. Nors geras skysto kuro primusas brangokas, bet tai super dalykas ir nepalyginamas su senais antikvarais-bombomis. Vietoj benzino naudoju nefrasą. Pigesnis už benzą, gerai dega ir neapneša suodžiais degiklio, nesmirdi ir yra pirkti visose ūkinėse prekėse dažų skyriuose.

_________________
http://www.dviratai.lt - varžybos, maratonai, paradai, klubas.
DSK Dviratai-Daistatus naujienos, įdomybės apie dviračius FB
Elektrėnų GX Ralis dviračių maratonas 2018-10-13 d.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2010-02-09 12:50 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2007-12-20 21:59
Pranešimai: 651
Teko Linai naudotis, kadaise ir vaziavau su tais skarbonkiu dugnais ir vatom. Klausimas cia buvo kas pigiausia ir atlieka savo funkcija. Kadangi mes nelabai turtingi tai sitas variantas tikrai geras, nors ir primusus galima gauti po 20lt paieskojus, bet dujos yra problema, net jei pinigu joms yra, jas reikia kazkur pirkti, daug problemu sukelia keliaujant jau virs menesio.... :( Skarbonkes galima naudoti betkada, daugiau terliojimosi, bet tikrai turesi ant ko virtis ir nebusi priklausomas nuo duju ieskojimo mieste, dviracio palikimo klausimu ir kitokiu priklausomybiu skaniam pavalgymui.

O cia jau prasideda transporto aptarimas :)
viewtopic.php?f=26&t=1927&p=39501#p39501


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2010-02-20 17:35 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2007-12-20 21:59
Pranešimai: 651
Reikalai juda i prieki, siek tiek atsilieku nuo grafiko su planavimu, bet situacija tokia. Startas balandzio 10 diena, katedros aiksteje. Busiu ten nuo 10-12val - tada isvaziuosiu dviraciu, ne traukiniu ar autobusu. Finansai vel prireme, neuztenka biudzeto iki Katowicos davaziuoti viesu transportu - prisides 10-15 dienu mynimo per Lenkija.

Su savimi is karto turesiu maisto trims savaitems, makaronai, grikiai, ryziai, konservai, dziovinta duona ir dziovinta desra, prieskoniai, padazai, riesutai, lasiniai ir kita. Isvaziuojant biudzetas 200-300eur. Pakeliui po 1-2 men tureciau gauti 150eur paramos is artimuju

Pavadinkim viska self-supported, dviraciu vaziuot tai ne kuprine nest. Svorio netaupau. Pries isvaziuojant pasirupinsiu dviracio dalimis, visais irankiais, remonto komplektais palapinej, miegmaisiams, medicina daugumai ligu, drabuziais, zemelapiais ir visa kita. Islaidauti pakeliui daug negalesiu, todel viska stengsiuosi pasidaryti namie is to ka jau turiu stalciuose.

Startas balandzio 10d. - finisas liepos pirmoje puseje. Nusimato 4000-6000 kilometru. Starto metu apsirupinimas vienam menesiui, tolesnis biudzetas nedaugiau 500eur.


P.S.Ir dar noriu patarimo paprasyti del miegmaisio. Imti vasarini, ar triju sezonu ? Pradziai bus salta - veliau atsils, todel labai nepatogu bus tampyti gan nemaza miegmaisi, lyginant su mano turimu vasariniu - 2,7l turio supakuotas. Turiu minti isideti paprasta maximini maisiuka uz 15lt kuri veliau pakeliui bus galima ismesti. Nakvynes nusimato virs 3km aukstyje, geguzes pradzioje, pietine Alpiu dalis. Manau tada jau uztektu vasarinio maiso ir kazka dar apsirengti siltesnio jei kas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2010-02-20 18:14 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2006-08-22 15:22
Pranešimai: 5003
Miestas: Kaunas
Vardas, Pavardė: Linas Vainius
Jei nenori prisalti subine, pasiimk normalu 3 sezonu miegmaisi. jei perkaisi, nusipirksi vietoje maximini bet kuriam supermarkete uz kelis eur.
arba miegok maximiniame su keliais megztiniais, siltom kelnem ir striuke. kaip labiau patinka.

_________________
http://www.dviratai.lt - varžybos, maratonai, paradai, klubas.
DSK Dviratai-Daistatus naujienos, įdomybės apie dviračius FB
Elektrėnų GX Ralis dviračių maratonas 2018-10-13 d.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2010-02-23 21:09 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2007-12-20 21:59
Pranešimai: 651
Teks aukot vieta su miegmaisiu... ieskausi primusa, gal yra ziniu ir kur pigiausai siustis MultiFuel ar OmniFuel primusus ? Geriau butu be nonkos, nes noriu vienos dideles, 1.5l.

VISA LIKUSI INFORMACIJA SKELBIAMA BUS TIK CIA http://ekspedicija.blogas.lt/


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2010-02-23 21:40 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2006-09-29 14:52
Pranešimai: 415
Miestas: Vilnius-Marijampole
Kam mint 10 dienu per lenkuja, jei galima uz 60 ZL ja pervaziuot traukiniu? Per 10 dienu tikrai isleisi daugiau.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2010-04-01 17:21 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2009-03-27 16:36
Pranešimai: 100
Miestas: Vilnius
arba Vilnius-Kaunas-Varšuva 30 LTL... nemink pro tą lenkiją tiek... :)

_________________
Focus Blue Ridge 2009
2009 m. ~2000 km (de-dk-se 0.9k),
2010 m. 2218 km
2011 m. 3656 km
2012 m. 3002 km ir gerai pasnigo, tai vos vos :D
VDO C3 pavirto SIGMA BC-509 ir SIGMA PC-9 patapo Sigma PC 25.10


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2010-04-02 01:11 
Atsijungęs
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2008-08-02 16:32
Pranešimai: 2293
Miestas: Kaunas
Vardas, Pavardė: Giedrius.S
Bet dar už dviratį nuplėš ... Turbūt :)

_________________
Dviračių meistras, reikia remonto, patarimo? PM arba 861178461


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2010-04-02 10:56 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2006-09-29 14:52
Pranešimai: 415
Miestas: Vilnius-Marijampole
Jeigu dviratis bus kaip nors supakuotas ir nevirsys maksimaliu bagazo gabaritu, neturetu nuplest.
Pries kelis metus veziausi dvirati autobusu i Paryziu. I ten veziau apardyta ir supakuota, o atgal griztant nepakavau.
Pats vairuotojas pasake, kad galiu nepakuot, nes keliaiviu buvo nedaug ir bagazo skyrius pustustis.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 19 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 28 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj skaitliukai